۱۳۹۵ مهر ۸, پنجشنبه

ابلاغ مبين-1

بسم اللّه الرحمن الرحيم

بنام خداوند عشق و مهرباني


« پرتوي از تشيع علوي :: اسلام،اختيار،آزادي »




بعد از حمله تروريستي گروه القاعده در 11سپتامبر2001 برابر با 20 شهريور1380هجري شمسي به برجهاي دوقلوي مرکز تجارت جهاني در شهر نيويورک، و پنتاگون واقع در ويرجينيا و متعاقب آن لشرکشي ايالات متحده آمريکا به کشورهاي افغانستان و عراق،تا هم اکنون که در سال2016ميلادي برابر با فروردين1395هجري شمسي قرار داريم، هيچ شب و روزي نبوده است،که در برخي از کشورهاي خاورميانه همچون افغانستان،پاکستان،سوريه،يمن و عراق شاهد کشته شدن گروه زيادي از زنان،مردان و کودکان بي گناه و به خاک و خون کشيدن آنها نباشيم.


نکته تامل برانگيزي که در ميان آن همه بمب گذاري،قتل و خون، و تعرض به حق حيات و آزادي انسانها، توسط گروههاي تروريستي وابسته به القاعده و داعش نمايان تر شده است،بهره برداري و سوء استفاده عده اي از به اصطلاح نويسندگان! و خاور شناسان؟ اروپايي و آسيايي مي باشد، که با ماهي گرفتن از آب گل آلود خاورميانه،همراه با روشهاي گوناگون،جهت دار،هدفمند و سيستماتيک، در صدد القا و جا انداختن اين تصور غلط در ذهن و فکر برخي از مخاطبين ناآگاه و يا کم اطلاع، از متون سراسر عشق و صلح و رحمت آيات قرآني و احترام خاص اسلام ناب محمدي به مقوله اختيار،آزادي و حقوق بشرهستند، تا چنين وانمود کنند که دين مبين اسلام دين خشونت و کشتار و تحميل اعتقادات به مردم جهان ميباشد.


البته اين دشمنان و مغرضان پيدا و پنهان، از رواج و شيوع چنين انديشه هاي مکارانه و باطلي در غالب اسلام هراسي و اسلام ستيزي هدفمند و جهت دار،ره به جايي نخواهند برد و نتيجه کارشان چون هميشه محتوم به افشاء و شکست،توسط ديگر نويسندگان،پژوهشگران،عالمان و نوانديشان موحد و آزاده در اقصي نقاط عالم ميباشد.



با تکيه و توکل به حضرت حق،در کنار هم، دل به برخي از آيات سراسر عشق و نورانيت قرآن کريم مي سپاريم،تا به عنوان مشت نمونه خروار،با دستورات سعادت بخش اسلام در زمينه احترام ويژه خدا و رسولش به مقوله اختيار و اراده آزاد انساني بيشتر آشنا شويم.

با يک بررسي کوتاه و فشرده، اما عاشقانه و آگاهانه در آيات قرآن مجيد،به آساني به اين نکته مهم پي خواهيم برد،خداوند يکتا با مکانيسم الهي وحي،در ارتباط با وظيفه و رسالت پيامبري حضرت محمد{ص}،به او امر ميکند، تنها وظيفه و رسالتش در قبال ملت حجاز، ابلاغ مبين و يا همان پيام رساني آشکار،کلام آفريدگار يگانه به آن مردم بيخبر و ناآگاه ميباشد.
حضرت محمد(ص)همچون همه پيامبران الهي،جز ابلاغ پيام خدا به مردم ، به منظور نشان دادن راه سعادت بخش اسلام، از چاه تباهي و بدبختي شرک،کفر،نفاق،ظلم و مردم ستيزي به آنها، هيچ وظيفه اي ندارد.


                        
                       1- « ابلاغ مبين يا پيام رساني آشکار کلام خدا به مردم »

1-بعد از مبعوث شدن حضرت محمد{ص} به مقام پيامبري در سن 40سالگي در غار حراء،رسول اکرم(ص) براي اينکه مردم نادان،متعصب و قشري حجاز را دعوت به توحيد و يگانگي نمايد، و به آنها از معاد،مکارم اخلاقي و عدالت اجتماعي و ساير دستوراتي که از طريق وحي الهي به او نازل شده است،سخن بگويد،2راه عمده و اصلي در برابر خود نداشت:

راه اول،راه تحميل و اجبار اعتقادات اسلامي که خداوند توسط وحي به او امر نمود،در برابر مردم در پيش گيرد، تا آنها به زور با توحيد،نبوت،معاد و عدالت آشنا شوند،و به قوه جبر و تحميل ايمان بياورند، و هدايت يابند-که صد البته اين راه چه از نظر عقلاني و چه از نظر علمي و توحيدي با عدالت و قوانين هدفمند و تکاملي حضرت حق کاملا منافات داشت.

پس ميماند، راه دوم،که راهي توحيدي،انساني،علمي و اسلامي است.
در اين طريق هدايت،خدا به رسولش امرکرد،که براي آشنايي و هدايت مردم به دين اسلام ،تنها روشي که مي تواند اتخاذ نمايد،ابلاغ مبين يا رساندن پيام آشکار حق به خلق خدا مي باشد ::


1-سوره نور،آيه 54 :: « بر رسول وظيفه اي جز رساندن پيام نيست.»


2-سوره نحل،آيه 35 ::« .....و آيا جز پيام رساني آشکار چيزي بر عهده پيامبران است. »



3-سوره آل عمران،آيه20::فَإنْ حَآجُّوکَ فَقُلْ أَسْلَمْتُ وَجْهِيَ لِلّهِ وَمَنِ اتَّبَعَنِ وَقُل لِّلَّذِينَ أُوْتُواْ الْکِتَابَ وَالأُمِّيِّينَ أَأَسْلَمْتُمْ فَإِنْ أَسْلَمُواْ فَقَدِ اهْتَدَواْ وَّإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنَّمَا عَلَيْکَ الْبَلاَغُ وَاللّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ.
ترجمه فارسي: « - و اگر در مقابل تو، به محاجه بر خيزند، بگو: من خود را در برابر خدا تسليم ساخته ام و پيروان من [نيز چنين هستند]. به اهل کتاب و آنها که [با] کتاب [آشنايي ندارند، بگو: آيا شما هم [به همين گونه در برابر خدا] تسليم شده ايد؟ اگر تسليم شوند، هدايت شده اند و اگر روي برتابند، وظيفه تو فقط ابلاغ است و خدا به حال بندگان بيناست.



4-سوره شوري،آيه48  :: فَإِنْ أَعْرَضُوا فَمَا أَرْسَلْنَاکَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا إِنْ عَلَيْکَ إِلَّا الْبَلَاغُ وَإِنَّا إِذَا أَذَقْنَا الْإِنسَانَ مِنَّا رَحْمَةً فَرِحَ بِهَا وَإِن تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ فَإِنَّ الْإِنسَانَ کَفُورٌ .
ترجمه فارسي: « اگر روي گردانند، [توفيق را از خودشان سلب کرده اند] ما تو را نگاهبان آنان نفرستاديم؛ وظيفه اي جز ابلاغ نداري؛ و چون رحمتي از جانب خود به انسان بچشانيم، بدان سرمست مي شود؛ و اگر به سزاي رفتار گذشته خود دچار مصيبتي شوند [به جاي بيداري و توبه انسان ناسپاس مي شود. »



5- « سوره مائده،آيه 92 :: وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَاحْذَرُواْ فَإِن تَوَلَّيْتُمْ فَاعْلَمُواْ أَنَّمَا عَلَى رَسُولِنَا الْبَلاَغُ الْمُبِينُ.


ترجمه فارسي: « از خدا و پيامبر اطاعت کنيد و [از گناهان بر حذر باشيد؛ و اگر روي برتابيد، آگاه باشيد که بر عهده پيامبر ما فقط ابلاغ آشکار است. »



6-سوره تغابن،آيه12 :: وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ فَإِن تَوَلَّيْتُمْ فَإِنَّمَا عَلَى رَسُولِنَا الْبَلَاغُ الْمُبِينُ.
ترجمه: « از خدا و پيامبر اطاعت کنيد؛ و اگر روي برتابيد، [آگاه باشيد که بر عهده پيامبر ما فقط ابلاغ آشکار است. »



                                     2-« اگر خدا مي خواست.....؟! »


پروردگار يگانه به همه انسانها عقل و اختيار و اراده آزاد انساني عطا نمود.از اين رو هر فردي خود،مختار و آزاد است،که با رجوع به عقل خدادادي-همراه با تحقيق و مشورت با افراد مومني که خود راه سعادت را در ورطه نيت،گفتار و عمل انتخاب نمودند،به خدا و رسولش ايمان بياورد، و راه هدايت و سعادت دنيوي و اخروي را برگزيند، و يا نه، در چاه بي عقلي،نفس پرستي،شقاوت و بدبختي سقوط کند.
خداوند يگانه در آيات متعددي به رسول اکرم{ص}تاکيد ميکند،اگر اراده حضرت حق بر هدايت همه مردم جهان قرار ميگرفت،همه ايمان مي آوردند،ولي خدا نظام خلقت انسان را بر اساس اختيار و اراده آزاد انساني،که وجه تمايز آدميزاد از ديگر موجودات زنده است، قرار داد.
از اين رو پيامبر مکرم اسلام وکيل،وصي،کارگزار، و نگهبان مردم،در اجرا و يا عدم اجراي فرامين زندگي سازي که در جهت هدايت و رستگاري به آنها ابلاغ نموده،نمي باشد. او تنها بيم دهنده،بشارت دهنده و پيام رساننده دستورات الهي به بندگان خداوند يگانه مي باشد.


آيات نمونه ::
7-سوره انعام،آيه 107 :: وَلَوْ شَاء اللّهُ مَا أَشْرَکُواْ وَمَا جَعَلْنَاکَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا وَمَا أَنتَ عَلَيْهِم بوَکِيلٍ.

 «  اگر خدا مي خواست شرک نمي ورزيدند [ولي نظام خلقت انسان را بر اساس اختيار قرار داد] ؛ و تو را نگاهبان آنها تعيين نکرده ايم؛ و کارگزار آنان نيستي. »



8-سوره مائده،آيه 48:: وَأَنزَلْنَا إِلَيْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْکِتَابِ وَمُهَيْمِنًا عَلَيْهِ فَاحْکُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ عَمَّا جَاءکَ مِنَ الْحَقِّ لِکُلٍّ جَعَلْنَا مِنکُمْ شِرْعَةً وَمِنْهَاجًا وَلَوْ شَاء اللّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَکِن لِّيَبْلُوَکُمْ فِي مَآ آتَاکُم فَاسْتَبِقُوا الخَيْرَاتِ إِلَى الله مَرْجِعُکُمْ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُکُم بِمَا کُنتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ .

ترجمه فارسي : « قرآن را بحق بر تو نازل کرديم که کتب پيشين را تصديق مي کنند و نگاهبان آنهاست ، پس طبق آنچه خدا نازل کرده است ميان آنها داوري کن و [با غفلت از آيات حقي که بر تو آمده است هوسهايشان را پيروي مکن؛ براي هر گروه از شما آيين و روشي مقرر کرديم؛ و اگر خدا مي خواست شما را امتي واحد [و موحد] قرار مي داد، ولي مي خواهد در مورد موهبت اختيار که به شما داده است، شما را آزمايش کند، از اين رو در نيکويي ها [بر يکديگر] سبقت گيريد، که بازگشت همه شما به پيشگاه خداست و در موارد اختلافتان [داوري و] شما را آگاه مي سازد. »




9- سوره شوري،آيه 8 :: وَلَوْ شَاء اللَّهُ لَجَعَلَهُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَکِن يُدْخِلُ مَن يَشَاءُ فِي رَحْمَتِهِ وَالظَّالِمُونَ مَا لَهُم مِّن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ.

ترجمه: «  اگر خدا مي خواست، همه مردم را امتي واحد [و موحد] قرار مي داد، ولي [پديده اختيار را مقرر داشت و بر اساس آن هر که را بخواهد، به رحمت خويش درآورد، و شرک ورزان هيچ کارساز و ياوري نخواهند داشت. »



10-انعام/107 :: « اگر خدا مي خواست هيچ کس مشرک نمي شد.....»


11-سوره بقره/آيه253 :: « اگر خدا مي خواست-پيروان عيسي(ع)-يگديگر را نميکشتند،ولکن او به اراده خود عمل مي کند.


12-يونس/99 :: وَلَوْ شَاء رَبُّکَ لآمَنَ مَن فِي الأَرْضِ کُلُّهُمْ جَمِيعًا أَفَأَنتَ تُکْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَکُونُواْ مُؤْمِنِينَ .
 « اگر پروردگار تو مي خواست همه اهل زمين [جبراً] ايمان مي آوردند [ولي به حکمت خود، پديده اختيار را به انسان تفويض کرد] ؛ آيا تو مي خواهي مردم را وادار کني که ايمان آورند؟ »



13-انعام/35 :: .....وَلَوْ شَاء اللّهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدَى.....

ترجمه : « ..... اگر خدا مي خواست همه را [به اجبار] به راه هدايت جمع مي کرد.....»


14-انعام/149 :: قُلْ فَلِلّهِ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ فَلَوْ شَاء لَهَدَاکُمْ أَجْمَعِينَ.

ترجمه فارسي :«  بگو: برهان رسا ويژه خداست؛ و اگر مي خواست، همه شما را [جبراً] هدايت مي کرد [ولي حکمتش اختيار را تجويز کرد]. »



1- «  كد مقاله : 1/1  »

  2- « توجه :: مطالب بالا در كتاب حقوق بشر در اسلام،در دست انتشار مي باشد.

   3- «دوستان محترم:: لطفا با احترام به قانون وجدان و حق توليدكنندگان،براي استفاده از مطالب اين تارنما،آدرس دقيق سايت و نام و نام خانوادگي كامل مولف را درج نماييد.متشكرم.» 

ادامه دارد.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر