قرآن،آزادي و حقوق بشر-قسمت چهارم-4
6-خداوند یگانه در سوره مبارک نحل: آیه35 می فرماید ::
وَقَالَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا لَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا عَبَدْنَا مِن دُونِهِ مِن شَيْءٍ نَّحْنُ وَلَا آبَاؤُنَا وَلَا حَرَّمْنَا مِن دُونِهِ مِن شَيْءٍ كَذَلِكَ فَعَلَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَهَلْ عَلَى الرُّسُلِ إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِين.
و مشرکان [بي خبر از از اختيار انسان در انتخاب باطل] گفتند: اگر خدا ميخواست، نه ما و نه پدران ما چيزي جز او را عبادت نميکرديم و بدون [موافقت] او چيزي را حرام نميکرديم. پيشينيان آنها نيز چنين کردند. پس [با وجود حق انتخاب و اختيار] آيا رسولان وظيفهاي جز ابلاغ آشکار [پيام توحيدي را] دارند؟
《مترجم : مهندس عبدلعلی بازرگان.》
________
7-سوره یس ، آیه ۱۷ ::
پروردگار جهانیان در سوره یس : آیه 17 ، بسیار کوتاه وظیفه و روش اعلام رسالت پیامبر به خلق خدا را به قاطع ترین صورت امکان ، همچون آیات دیگر ، به عنوان درسی برای همه ما بازگو نمود.
وَمَا عَلَيْنَا إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِينُ
و ما وظيفهای جز ابلاغ[پيام او] نداريم.
8-سوره شوری :: آیه 48 ::
فَإِنْ أَعْرَضُوا فَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا إِنْ عَلَيْكَ إِلَّا الْبَلَاغُ وَإِنَّا إِذَا أَذَقْنَا الْإِنسَانَ مِنَّا رَحْمَةً فَرِحَ بِهَا وَإِن تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ فَإِنَّ الْإِنسَانَ كَفُورٌ
پس اگر [از پذيرش دعوت به ايمان] روی گرداندند، [بدان که] تو را [به عنوان] نگهبان نفرستادهايم، بر تو [وظيفهای] جز ابلاغ [رسالت] نيست.
《 ترجمه :: م.ع.بازرگان 》
9-سوره آل عمران :: آیه 20 ::
فَإِنْ حَاجُّوكَ فَقُلْ أَسْلَمْتُ وَجْهِيَ لِلَّهِ وَمَنِ اتَّبَعَنِ وَقُل لِّلَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ وَالْأُمِّيِّينَ أَأَسْلَمْتُمْ فَإِنْ أَسْلَمُوا فَقَدِ اهْتَدَوا وَّإِن تَوَلَّوْا فَإِنَّمَا عَلَيْكَ الْبَلَاغُ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ.
ترجمه فارسی ::
پس اگر [متوليان اهل كتاب] با تو به محاجّه [=دليلتراشي براي انكار حق] پرداختند، بگو من روي [دل] خويش به خدا [و نه تعصّبات قومي و نژادي] تسليم كردهام ، و پيروانم [نيز چنين هستند]. و به كساني كه كتاب [=تورات] به آنها داده شده [=علماي اهل كتاب] و اُمّيان [=تودههاي بيخبر آنها] بگو :: آيا شما [هم در برابر خدا] تسليم شدهايد؟ پس اگر [بدينگونه] تسليم شده باشند، به راستي هدايت شدهاند و اگر روي گرداندند،
وظيفة تو فقط رساندن [پيام توحيدي] است و خدا [خودش] به بندگان بيناست.
《 مترجم : م.ع.ب 》
______
10-سوره الغاشیه ، آیات مبارکه ۲۱ الی ۲۶ ::
نکته ها ::
دوستان گرامی ، قبل از اینکه این آیات روشنگر و مهم را به رشته نگارش در آوریم ، این نکته خالی از لطف نیست که ، آفریدگار عالم در آیه ۲۱ ، به پیامبر وحی میکند تا به گوش بندگان خدا برساند ؛ ای رسول خدا ، پس تذکر بده ، که تو تنها تذکر دهنده ای ، تسلطی بر آنان نداری ، یعنی سلطه گر نیستی و بر انسانها هیچ تسلطی نداری ، تذکر و هشدارَت تنها برای گوشهایی اثربخش است ، که در آنها نور تقوی نجاتبخش، توام با یک جوهره پاک انسانی تابیده شده باشد.
خداوند رحمان و رحیم ، وقتی به اینجا میرسد ، همه راههای عدول و انحراف مردمان را تا قیام قیامت سد میکند ،
و حجت را بصورت کامل بر پیامبرش تمام میکند.
خداوند بخشنده و مهربان
می فرماید ::
جزاء ، کیفر و حسابرسی کسانی که از جاده صلح ، صفا و راه ترقی و تکامل خارج میشوند ، و دل به حقیقت نمی سپارند ، و تسلیمِ قوانین و نیروهای هدفمندِ پروردگار یکتا ، در تمامی عالم و کائنات نمیشوند ، تنها و تنها تحت قیمومیت و مسئولیت مخصوص آفریدگار عالم می باشد و بس.
غاشیه:21
فَذَكِّرْ إِنَّمَا أَنتَ مُذَكِّرٌ
پس [مردم را به اين حقايق] يادآور شو كه تو فقط يادآوري كنندهاي [=تنها كارِ تو، بيدارگري است]،
غاشیه:22
لَّسْتَ عَلَيْهِم بِمُصَيْطِرٍ
تو [جز تذكر دادن، حق] سيطره بر آنان نداري.
____
غاشیه:23
إِلَّا مَن تَوَلَّى وَكَفَرَ
[تذكر تو سودمند است] مگر [برای] كسيكه روي گرداند و انكار نمايد،
غاشیه:24
فَيُعَذِّبُهُ اللَّهُ الْعَذَابَ الْأَكْبَرَ
كه خدا او را به عذاب بزرگتر [در آخرت] گرفتار خواهد كرد.
____
غاشیه:25
إِنَّ إِلَيْنَا إِيَابَهُمْ
بيترديد بازگشت آنان به سوي ماست،
غاشیه:26
ثُمَّ إِنَّ عَلَيْنَا حِسَابَهُم
و سپس [در آخرت] بيترديد حسابشان بر ماست.
《 مترجم :: م.ع.ب 》
_________________________
11-سوره ق :: آیه 45 ::
نَّحْنُ أَعْلَمُ بِمَا يَقُـولُونَ وَمَا أَنتَ عَلَيْهِم بِجَبَّارٍ فَذَكِّرْ بِالْقُرْآنِ مَن يَخَافُ وَعِيدِ.
ما به آنچه [از شرك و كفر] ميگويند داناتريم ، تو نيز تحميلكننده [ايمان] بر آنها نيستي، پس [تنها]، آن كس را كه از بيمدادنهاي من ميترسد، به وسيلة قرآن يادآوري كن.
《 ترجمه : م.ع.ب 》
نکته ها ::
آفریدگار عالم ، رسول برگزیده اش را ، تحمیل کننده ایمان و تقوی الهی به مردم قرار نداده است.
ما انسانها هر آنچه را در سینه ها و دلهای خویش از دوگانگی ، شرک ، و از کفر و حق پوشی پنهان و مخفی میداریم ، تنها خدایِ غیب دان از اسرار آن باخبر میباشد.
سپس خداوند عصاره این پیام را به پیامبر بازگو میکند تا به گوش و جان خلق خدا برساند ؛
که ای پیامبر بندگانی که هنوز نور خرد و تعقل خدادادی در آنها خاموش نشده ، و راه درست از نادرست را درک کرده اند ، و از مسیر گمراهی و جهل و سیاهی به راه مستقیمِ هدایت و روشنایی توحید و اندیشه ورزی ، آزادانه ، قدم گذاشته اند ،می فرماید ::
( .....پس [تنها]، آن كس را كه از بيمدادنهاي من ميترسد، به وسيلة قرآن يادآوري كن. )
( سوره ق ، آیه 48 ).
نویسنده مقاله :: #مهدی_گلمحمدی
#قرآن_آزادی_و_حقوق_بشر
#پرتوی_از_قرآن
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر